NDS uzavrela rámcovú dohodu s 5 firmami na dozor pri stavbe tunelov

30.11.2014 Bratislava

Bratislava 30. novembra (TASR) - Na zabezpečenie odborníkov stavebného dozoru pri výstavbe tunelov uzatvorila Národná diaľničná spoločnosť (NDS) rámcovú dohodu s piatimi firmami. Podľa zverejneného výsledku súťaže sa cena za tieto služby bude pohybovať od 34,6 eura po 60 eur za hodinu bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Rámcovú dohodu teda NDS uzatvorila so spoločnosťami Arcadis CZ, Terraprojekt, Bung Slovensko, Amberg Engineering Slovakia a združením firiem Infram SK a Basler&Hofmann Slovakia. Diaľničiari pôvodne odhadovali celkovú cenu za zákazku vo výške 1,84 milióna eur bez DPH.

Do súťaže dostala NDS päť ponúk a v tendri sa elektronická aukcia nepoužila. Odborníci stavebného dozoru by mali robiť dozor najmä počas razenia tunelov a následne pri realizácii ostení tunelov, betonáži vozoviek a všetkých ostatných konštrukcií tunelov vrátane jeho technológie.

Osobitnú pozornosť by mali odborníci venovať predovšetkým kontrole úplnosti predpísaných skúšok, kontrole použitých stavebných materiálov a technologických postupov.
 

Vyberte región